Hoppa till sidans innehåll

För medlemmar


Inför säsongen

Så här inför starten av säsongen vill vi påminna alla piloter om bokningsreglerna. Av klubbmanualen 5a framgår att en medlem endast får ha två aktiva bokning för våra flygplan.

Det är också viktigt att ni kontrollerar att ni uppfyller reglerna om flygtid och antal starter. Är ni osäkra på vad som gäller för dig, finns uppgifter i klubbhuset på anslagstavlan. Ni kan också fråga någon av våra lärare.

Irve Silesmo

Nu finns de två första delarna av Leif Schöldes presentation av bilder och pressklipp om Irve som Ute Silesmo samlat under sju decennier. Se filmerna nedan:

Prislista 2018

Prislistan för 2018 är oförändrad. Det kommer med andra ord inte bli dyrare med bogsering, även fast klubben får tillgång till en Pawnee. Se klubbmanualen för priser!

Vidareutbildning

Medlemsundersökningen från de två senaste åren visar en tydlig trend. Klubbens piloter kan delas in i två grupper. De som flyger mycket och de som nästan inte flyger alls. Många av de sistnämnda anger också att de känner sig osäkra, vilket är fullt förståeligt.

För att råda bot på detta, och naturligtvis få fler piloter att flyga mer, föreslår vi att de som vill flyga mer men som känner sig osäkra hör av sig till någon i styrelsen så vi kan skapa en utbildningsplan för hur vi ska komma framåt. Det kan handla om att få tillbaka tryggheten i start och landning eller grundläggande termikkunskap.

För de som vill komma vidare i sin flygning finns också möjligheter att vidareutbilda sig i:

  • Sträckflygning
  • TMG (Touring Motor Glider)
  • SLG (Self Launching Glider)
  • AVA (Avancerad flygning)

Passa på! Ni kommer inte att ångra er.

Uppdaterad: 11 MAJ 2018 13:34 Skribent: Fredric Käll
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Örebro SFK - Flygsport
Flygfältsvägen 3, Örebro Flygplats
70594 Örebro

Kontakt:
Tel: 0706241072
E-post: ulfgranhallen@hotmai...