Hoppa till sidans innehåll

Lär dig segelflyga!


Örebro segelflygklubbs flygutbildning

 

Praktisk flygutbildning 

Starten på din flygutbildning. Du börjar med lektion 1 och fortsätter enligt den utbildningsplan som finns för alla blivande segelflygspiloter i Sverige. Innehållet kan du läsa om i Segelflyghandboken artikel 610

Utbildningen kan, förenklat, delas in i tre delar. Den första där du flyger med din lärare och lär dig grunderna i att starta, landa och hantera flygplanet. Del två, när du får flyga själv men också fortsätter att flyga med din lärare för att bygga på de kunskaper du har lärt dig och del tre när du, tillsamans med din lärare och själv finslipar dina färdigheter, lär dig att termikfyga samt hantera olika senarion som kan uppstå vid fygning.

Start Stråket 36Start stråket 36

Teoriutbildning

Förutom att lära dig att flyga finns en teoretisk del som alla piloter måste behärska. Denna del brukar genomföras under vinterhalvåret, när det inte går att flyga och är uppdelad i olika ämnen:

  • Radiokommunikation
  • Navigation
  • Flygmedicin
  • Organisation
  • Meteorologi
  • Aerodynamik
  • Underhåll

Genomgång efter flygningGenomgång efter flygning

Kostnad?

Kostnaden för utbildningen varierar från pilot till pilot beroende på hur snabbt eleven kan ta till sig utbildningen. Förutom vissa fasta kostnader, t.ex. läkarundersäkning och elevtillstånd, betalar eleven för varje lektion. Det innebär att eleven har möjlighet att själv bestämma när kostnaden ska uppstå. Den totala kostnaden för ett certifikat brukar vara från 30 tusen kronor och uppåt.

 

Vill du bli en av oss?

Välkommen som elev vid Örebro Segelflygskola!

Örebro Segelflygklubb kan erbjuda såväl utbildning till segelflygcertifikat som vidareutbildningar inom sträckflygning och avancerad flygning. Oavsett vilken utbildning Du medverkar i så bedrivs den enligt Segelflygförbundets utbildningsplaner av centralt utbildade flyglärare och instruktörer.

På Segelflygets hemsida kan Du läsa mer om Segelflygutbildning...

Övningar i luften

Övningar i luften

Välkommen till oss!

Anmälan ditt intresse i dag!

Till:

Mats Svensson

This is a mailto link

070-666 65 99

Örebro SFK är en ideell idrottsförening ansluten till Riksidrottsförbundet. Vi har alltså inget vinstintresse utan driver utbildningar för att få nya flygkompisar! Är du en av
dem?

Uppdaterad: 09 AUG 2018 11:41 Skribent: Fredric Käll
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Örebro SFK - Flygsport
Flygfältsvägen 3, Örebro Flygplats
70594 Örebro

Kontakt:
Tel: 0706241072
E-post: ulfgranhallen@hotmai...