Gå till innehåll
Örebro Segelflygklubb
Örebro Segelflygklubb

Upplevelsestart

Upplevelsestart - Flygtur i present

Från mitten av april till sista september erbjuder vi möjlighet att prova på segelflyg.

Varför inte ge bort ett segelflygtur till en vän eller familjemedlem som redan har allt eller som tycker om upplevelser? Eller kanske någon i din bekantskapskrets skall gifta sig. Segelflyg handlar om att flyg fritt i ett modernt segelflygplan som ljudlöst stiger mot molnen och ger en obeskrivlig känsla av lycka och frihet.

En segelflygtur är därför den perfekta upplevelsepresenten!

Vi arrangerar födelsedags-, möhippe- och svensexeflygningar på Täby flygfält alla lördagar under april till september. Ni bokar flygturen till en tidpunkt som passar er och behöver inte stå i kö och vänta när ni kommer till flygfältet.

Flygplan och en erfaren segelflyglärare står beredda och väntar på den som skall "hissas i luften".

Flygningen varar 20-40 min beroende på hur bra de termiska uppvindarna bär. Segelflygplanet bogseras upp till tusen meter där läraren kopplar loss från motorplanet som bogserat. Därefter glider planet sakta tillbaka ner mot marken under minst 20 minuter. Finns det termik i luften den dagen kan man utnyttja för att åter stiga och på så sätt stanna kvar längre.

Den som skall få upplevelsen sitter fram på pilotens plats och läraren sitter bakom. Om man vill får man en grundlektion och själv prova på att styra. Eller så njuter man bara av den enorma utsikten och tystnaden under en lugn, stillsam och behaglig flygning.

Vi klubbstugan finns kaffe för medföljande sällskap och i kiosken kan glass och annan enklare fika att köpa. Vår grill står till ert förfogande om ni vill ta med er en matkorg och ordna en picknick.

Pris: 2000:-

Förskottsbetalning kan göras via Bankgiro: 555-5354 (medtag utskrift från inbetalningen) Alternativt så betalar ni enkelt på plats med Swish.

Eftersom segelflygning är en väderberoende sport är det bra om ni hör av er till oss på morgonen för flygningen vid 10-tiden för att kontroller att flygningen är möjlig att genomföra. Kontakt tas med Lennart Svensson på 076-800 60 16.

Natuligtvis får ni också ställa andra frågor till honom.

Företagsflygningar
Om Ni är intresserade av att komma ut med ert företag och flyga så är även det möjligt.
Ring för prisuppgift!

Upplevelsestart